Omkring 150 beboere tog imod, da ikke mindre end otte ministre torsdag troppede op i Mjølnerparken for at fremlægge regeringens såkaldte ghettoudspil "Et Danmark uden parallelsamfund".
Det her er en demonstration for grundloven og for demokratiet. Vi går ind for, at loven skal være lige for alle.
Mohammad Aslam, beboerformand, Mjølnerparken
Beboerne havde medbragt store skilte med budskaber som: "Alle er velkomne her", "Støtte fremfor straf", "Her holder vi sammen og passer på hinanden", som de holdt op foran karavanen af ministre, politifolk og PET-livvagter.
– Det her er en demonstration for grundloven og for demokratiet. Vi går ind for, at loven skal være lige for alle, siger Mohammad Aslam, beboerformand i Mjølnerparken.
– Men regeringen vil gøre forskel på folk og gøre det sværere for beboere i Mjølnerparken at blive familiesammenført end vores medborgere på den anden side af vejen. Alle disse initiativer er blevet til, uden at regeringen har inddraget os, det handler om, siger Mohammad Aslam til Arbejderen.
Udspil diskriminerer
Beboerne, som tirsdag ved et tilfælde fandt ud af, at regeringen havde beslaglagt deres beboerhus, så de lokale pensionister ikke kunne træne stolegymnastik, måtte ikke komme over på den side af vejen, hvor de bor og har kulturhus. I stedet var de henvist til det modsatte fortov.
En af de beboere, der er mødt op, er folkepensionist Lisbeth Sugmann.
– Jeg kan godt lide at bo i Mjølnerparken. Her er mangfoldighed og forskellige aldre, udseender og sprog. Vi er ikke en ghetto. Vi er et alment boligområde.
– Politikerne forsøger at stigmatisere os. Straf og diskrimination fremme ikke integration. Regeringen vil skære i kontanthjælpen, hvis en arbejdsløs gerne vil flytte ind hos os. Og regeringen vil gøre det sværere at blive familiesammenført, hvis du bor i Mjølnerparken. Det er diskriminerende og kan føre til, at folk med ressourcer flytter fra området, siger Lisbeth Sugmann til Arbejderen.
>> LÆS OGSÅ: Ghettoplan med straf og tvang
Særlige regler for særlige områder
Beboernes budskaber om støtte og sammenhold står i skarp kontrast til den såkaldte ghettoplan, som regeringen fremlagde indenfor i Mjølnerparkens beboerhus. Her var der kun adgang for pressen.
– Jeg ser huller i Danmarkskortet. Boligområder, hvor alt for mange forsørges af det offentlige. Boligområder, hvor mange mennesker trods 30 år i Danmark ikke kan tale dansk på hverdagsniveau. Boligområder, hvor færre har en uddannelse, og flere er kriminelle. Hvor børn vokser op i en modkultur. Man tager ikke ansvar. Deltager ikke. Man har valgt Danmark fra, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Og han fortsætter:
– Regeringen er klar til at gå nye veje. Og vi er klar til at gå langt. Vi er parate til at indføre særlige regler for særlige områder.
Regeringens ghettoplan indeholder 22 initiativer. I dag er de øvrige partier inviteret til forhandlinger i Økonomi- og Indenrigsministeriet om initiativerne.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278