30 Apr 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Her er de 6 bedste kvindekampsider på nettet

GUIDE TIL DIG:

Her er de 6 bedste kvindekampsider på nettet

Slå igen mod mediernes forskruede kvindeidealer og få tip og feministisk satire direkte på din Facebook-væg – her er de bedste sider om kvindekamp på Facebook og internettet!

Kvindernes Sidste Arbejdsdag er blandt de grupper, der leverer feministisk satire direkte ind på din Facebook-væg.
FOTO: Kvindernes Sidste Arbejdsdag
1 af 1

Tab 10 kilo på to uger, få plastik i dine bryster og skjul dine deller med disse fem nemme trick – hver dag bliver vi bombarderet med mediernes forskruede kvindesyn i form af photoshoppede modeller og seksualiserede fremstillinger af kvindekroppen. Ikke mindst på Facebook og resten af internettet.

Men der er også hjælp at hente på nettet til dig, der gerne vil have inspiration som stærk og kæmpende kvinde. Her er 6 gode feministiske sider på Facebook og internettet:

  1. Kvinderådet er Danmarks største kvindeorganisation og har eksisteret siden 1899. I dag er 45 organisationer medlemmer af Kvinderådet, og bag dem står mere end 1 million medlemmer. Rådet sætter blandt andet fokus på ligeløn, barsel og kvinders repræsentation. På deres Facebook-side er der dagligt tip til gode artikler og facts om kvindekamp og ligestilling i Danmark.

    >> LIKE KVINDERÅDET PÅ FACEBOOK HER

  2. Kvindernes sidste arbejdsdag er fagbevægelsens kampagne for ligeløn. En dansk kvinde tjener i snit 18 procent mindre i timen end en dansk mand, og så skal de selvfølgelig også have 18 procent mere fri. Derfor må 1. november være Kvindernes Sidste Arbejdsdag! FOA - Fag og Arbejde, HK, 3F, SL og det nationale ligelønsnetværk står bag Kvindernes Sidste Arbejdsdag

    >> FØLG KVINDERNES SIDSTE ARBEJDSDAG PÅ FACEBOOK HER

  3. Kvinde kend din krop er siden for sidste års succesfulde genudgivelse af den gamle 1970'er klassiker. I femte udgave er Kvinde kend din krop-bogen blevet virtuel, og Facebook-siden samler både de events og happenings, der er omkring bogen, poster tips til den feministiske front på nettet - som eksempelvis billeder af kvinder, som vi nu engang ser ud i virkeligheden - og holder et satirisk, vågent øje med sexistiske reklamer og artikler i Danmark i dag.

    >> FØLG KVINDE KEND DIN KROP PÅ FACEBOOK HER

  4. FRIKTION er et helt nyt magasin om køn, krop og kultur, som skal bygge bro mellem kønsforskningen og verden udenfor universiteternes mure.

    >> TJEK FRIKTION PÅ FACEBOOK HER

  5. Dansk Kvindesamfund er en NGO, der kæmper for at sikre, at ligestilling mellem kønnene konstant er på den politiske dagsorden. På deres Facebook-side bliver der fulgt flittigt med i feminismedebatten i de hjemlige medier og de mere "voksne" arrangementer som foredragsaftener og lignende.

    >> LIKE DANSK KVINDESAMFUND PÅ FACEBOOK HER

  6. Til sidst en side uden for Facebook. Dansk Kvindesamfund står bag den danske version af siden "The Everyday Sexism Project", hvor danske kvinder anonymt kan dele deres oplevelser med hverdagssexisme. En undersøgelse viste for nyligt at hele 52 procent af danske kvinder oplever kønsrelateret vold og chikane som nedladende kommentarer, klap i numsen og tæsk, så der er god brug for det!

    >> LÆS OG DEL DE RYSTENDE HISTORIER PÅ EVERYDAY SEXISM PROJECT HER

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. mar. 2014 - 15:47   09. mar. 2014 - 18:29

Kvindekamp

fe@arbejderen.dk
Kvindernes internationale kampdag
  • Kvindernes Internationale Kampdag blev indstiftet efter opfordring fra den tyske kommunist Clara Zetkin på den internationale kvindekongres, arrangeret af Socialistisk Internationale, i København den 26. og 27. august 1910. Kongressen blev i øvrigt afholdt i Folkets HusJagtvej 69, den bygning som siden blev til Ungdomshuset.
  • Datoen 8. marts blev nogle år senere valgt for at mindes den demonstration for kvinders rettigheder, som socialistiske kvinder afholdt i New York 8. marts 1908.
  • Dagen blev anerkendt af FN som den internationale kvindedag i anledning af det internationale kvindeår i 1975.