Både i 2016 og 2017 har regeringen afvist at tage imod kvoteflygtninge fra FN. Og nu har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg sendt et lovforslag i høring, der gør op med en tidligere beslutning om at give ophold til 500 kvoteflygtninge om året i Danmark, skriver Information.
Vi bør ikke trække os fra den gruppe af lande, der byder ind med løsninger af store internationale problemer.
Andreas Kamm, Dansk Flygtningehjælp
Fremover vil det ifølge lovforslaget alene være op til ministeren at vurdere, om Danmark det pågældende år skal modtage kvoteflygtninge overhovedet.
Underminerer FN's system
Generalsekretær Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp mener, at lovforslaget risikerer at underminere FN’s globale kvotesystem for flygtninge, hvor Danmark siden 1989 fast har modtaget 500 kvoteflygtninge årligt.
– Vi bør ikke trække os fra den gruppe af lande, der byder ind med løsninger af store internationale problemer, siger Andreas Kamm til Information.
LÆS OGSÅ: Danmark får kritik for stop for kvoteflygtninge
Han frygter, at lovforslaget i praksis vil blive et carte blanche-kort til Inger Støjberg, så hun hvert eneste år kan sige nej til kvoteflygtninge.
1,2 millioner flygtninge
I en kommentar til lovudkastet henviser UNHCR til, at hvis de illegale og dødsensfarlige rejser over Middelhavet skal reduceres, og hvis de kriminelle smuglernetværk skal svækkes, så er netop FN’s kvoteprogram en mulighed for at skabe lovlige og sikre alternativer.
Ifølge UNHCR forventes det, at 1,2 millioner flygtninge i 2018 vil have "et presserende behov" for at blive genbosat som kvoteflygtninge.
Hverken FN’s Højkommissariat for flygtninge, UNHCR, eller Dansk Flygtningehjælp kender til, at andre lande har indført et tilsvarende stop, skriver Information.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278