I fredags fik Kim Madsen, talsmand for Jobcentrets Ofre, besked fra Københavns Kommune om, at han ikke længere kunne få kontanthjælp. Kommunen henviser til, at Kim Madsen har en formue på over 60.000 kroner, og derfor ikke er berettiget til at få kontanthjælp.
Kim Madsen oplever, at kommunen i årevis har været på nakken af ham, fordi han råber højt.
Men de godt 60.000 kroner står på Jobcentrets Ofres foreningskonto og ikke på hans private konto, forklarer Kim Madsen. Det havde han oplyst kommunen om, inden de meddelte stop for kontanthjælpen. Men da kommunen ikke som forlangt havde modtaget kopi af udtog fra foreningskontoen, skred de til at stoppe kontanthjælpen.
Når Kim Madsen ikke i første omgang sendte kontoudtogene skyldes det, at han ikke mener, at kommunen har ret til at kræve indsigt i, hvem der har støttet foreningen.
– Hvad skal de bruge de oplysninger til? Vil de registrere vores medlemmer, spørger Kim Madsen.
Kommunen er tavs
Med truslen om at få taget kontanthjælpen følte han sig tvunget til at sende kontoudtogene til kommunen, selvom han opfatter det som værende i strid med reglerne om beskyttelse af personlige oplysninger. Mandag meddelte kommunen så Kim Madsen efter en lang og søvnløs weekend, at hans kontanthjælp alligevel ikke bliver stoppet.
Arbejderen har forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra Københavns beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard. Borgmesteren udtaler sig ikke i personsager, lyder beskeden fra presseafdelingen, der samtidig oplyser, at der er tale om en helt normal sanktion som i hundredvis af andre sager.
Den besked ændrer ikke på, at Kim Madsen føler sig politisk forfulgt og jagtet af kommunen.
– De ønsker at lukke munden på mig, siger han.
Kim Madsen har været sygemeldt siden 2012 på grund af slidgigt i ryg og nakke. Han har i flere år søgt om et fleksjob, men kommunen har indtil nu afvist ansøgningen og i stedet sendt Kim Madsen ud i ni forskellige arbejdsprøvninger.
Han oplever, at kommunen i årevis har været på nakken af ham, fordi han råber højt og retter en skarp kritik af forholdene på de københavnske jobcentre.
>> LÆS OGSÅ: Topdirektør forlader udskældt forvaltning i København
– Tilbage i 2016 havde de også kig på min privatøkonomi. Der havde vi samlet ind for at skaffe penge til en demonstration, og nogle af pengene var via mobilepay sat ind på min private konto. Det drejede sig om småpenge, men jeg fik besked på at udlevere kontoudtog to år tilbage til kommunen, der siden erklærede, at der ikke var noget at komme efter, siger Kim Madsen.
I 2017 rettede kommunen fokus på Kim Madsens politiske aktivitet i Jobcentrets Ofre, som de mente var udtryk for en ikke udnyttet arbejdsevne. Han fik besked på at registrere, hvor mange timer han brugte på foreningsarbejde.
Støtteaktion
I starten af i år var kommunen igen på banen med udsagn om den store arbejdskraft, Kim Madsen udviser med sin deltagelse i den offentlige debat. Kommunen krævede, at Kim Madsen skulle ud i endnu en arbejdsprøvning, der afprøvede de "administrative og kommunikative ressourcer", som han udviste i sin fritid.
>> LÆS OGSÅ: Jobcenter fortsætter overvågning af talsperson
Den arbejdsprøvning er nu slut, og den 28. november skal Kim Madsens sag skal endnu engang for et rehabiliteringsteam, der skal tage stilling til, om han kan blive godkendt til et fleksjob.
Jobcentrets Ofre arrangerer støttedemonstration i forbindelse med mødet. Det er klokken 9.30 den 28. november foran Center for Afklaring og Beskæftigelse, Gammel Vasbygade 49 i København.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278