Grunden på Jagtvej 69 har stået tom i 10 år – lige siden Ungdomshuset, der lå på grunden, blev ryddet og revet ned i marts 2007.
Det oser langt væk af at være et behændigt forstadie til kommercielt byggeri på Jagtvej 69.
Ungdomshuset
Der har været forskellige forslag til brug af grunden, men alle er blevet skrinlagt. Nu vil ejeren af grunden, ejendomsselskabet Procasa, låne grunden ud i en årrække til Projekt Vendepunktet, der vil bygge midlertidige containerboliger og værksteder til unge hjemløse.
Vendepunktet driver i dag et vinterherberg, der har hjemme i Apostelkirken i København.
Frygter spekulation
Uanset, hvor positivt det er med et initiativ i forhold til unge hjemløse, retter brugerne af Ungdomshuset på Dortheavej en skarp kritik af planerne.
"Det oser langt væk af at være et projekt der, under påskud af at skulle hjælpe byens udsatte unge, i stedet bliver brugt som et behændigt forstadie til et egentligt kommercielt byggeri på Jagtvej 69", skriver Ungdomshuset i en pressemeddelelse.
De henviser til, at Vendepunktets låneperiode vil udløbe omtrent samtidig med, at den nye metrostation åbner lige overfor Jagtvej 69.
"Det gør adressen endnu mere attraktiv, end den i forvejen er, for de ejendomsspekulanter, som Procasa har vist sig at være", skriver de unge.
Ungdomshuset har været i dialog med Vendepunktet og opfordret til, at deres projekt ikke bliver placeret på Jagtvej 69.
Frirum for alle
Aktivisterne fra Dortheavej 61, der er en afløser for Ungdomshuset på Jagtvej, mener, at hele historien bag Jagtvej 69 gør det nødvendigt, at grunden fungerer som et offentligt tilgængeligt frirum for hele København.
"Bydelen har mere brug for grønne åndehuller og solide tilbud til byens udsatte, frem for halvhjertede projekter og dyre boliger", erklærer Ungdomshuset.
Gennem de sidste tre år har initiativet Byhave 69 i samarbejde med Ungdomshuset arbejdet med at etablere byhave på Jagtvej 69.
– Men vi har oplevet, at ejeren af grunden med jævne mellemrum har fået fjernet legeskure, blomsterbede, og hvad vi ellers har lavet, siger Michael fra Ungdomshusets pressegruppe til Arbejderen.
Procasa har prøvet at lave en brugsaftale med Ungdomshuset i forhold til grunden.
– Men det har vi afvist. Vi mener ikke, at de har ret til grunden. Vi accepterer ikke deres ejendomsret, forklarer Michael.
Arbejderen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Procasa.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278