Berlin er blevet en magnet for kunstnere fra hele verden. Folk valfarter til den vitale by for at nyde dens historiske vingesus, men også for at opleve dens ungdommelige, kosmopolitiske atmosfære.
I onsdags kunne de 12 kunstnere fra Berlin byde velkommen på rådhuset i Berlinbydelen Lichtenberg til 12 kunstnere fra København i "Galerie für zeitgenössische Kunst" i rådhuskælderen.
For fire år siden fik kunstmaler Carsten Rütting Schweitz, dengang formand for Billedkunstforbundet BkF's Københavns-afdeling en idé: Ville det ikke være spændende at vende kompasset, indstille det mod nord - mod København - og få berlinske kunstnere til at rejse til os.
Det blev til initiativet "København - Berlin tur retur", og 16. juni 2010 kunne 12 kunstnere fra Berlin og 12 kunstnere fra København samles til en festlig fernisering på Københavns Rådhus med de berømte rådhuspadekager.
Fest på Jeppes Badehotel
Alle kunstnere fra Berlin boede den gang privat hos de danske kunstnere for at have mulighed for at opleve den anden i sit eget atelier, udveksle kunstneriske erfaringer, sidde rundt om et bord og nyde hinandens selsskab.
Der blev festet, sunget og skålet i det legendariske kunstnerværtshus " Jeppes Badehotel " ved Nyhavn.
Solen skinnede over København, gæsterne følte sig inspireret, var henrykte over byen og rejste tilbage med løftet om at arrangere en modudstilling i Berlin. Men det skulle vise sig nemmere sagt end gjort. Det er ikke nemt at finde plads til en udstilling med 24 kunstnere i en by som Berlin.
Velkommen til Lichtenberg
Den venter længe, der venter på noget godt. I onsdags kunne de 12 kunstnere fra Berlin byde velkommen på rådhuset i Berlinbydelen Lichtenberg til 12 kunstnere fra København i "Galerie für zeitgenössische Kunst" i rådhuskælderen.
Udstillingen blev åbnet af Lichtenbergs borgmester, en repræsentant fra den danske ambassade i Berlin og galleriets ledelse. Dagen efter ferninseringen inviterede kunstnerne fra Berlin deres gæster fra København til et fælles museumsbesøg i "Hamburger Bahnhof" - et museum moderne kunst.
Så, måske var det en idé at lægge vejen forbi galleriet i Lichtenberg Rådhus, hvis man alligevel er i Berlin. Udstillingen slutter den 4. juli 2014, men dialogen mellem kunstnerne i Berlin og København fortsætter.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278