22 Sep 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Danske filmfolk tager nyt værktøj i brug mod corona

Kultur under coronakrisen

Danske filmfolk tager nyt værktøj i brug mod corona

Midt i en krisetid lanceres en ny undervisningsplatform for folk i film- og tv-branchen. Den nye onlineplatform skal tilbyde gratis undervisning og læring til kollegaer og andre, som i øjeblikket går hjemme på grund af coronakrisen.

FOTO: Marianne Holdt
1 af 1

En ny undervisningsplatform har set dagens lys.

Mens coronapandemien har lagt det meste af landet (og verden) ned, har instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento sammen med Kort & Dokumentar Filmskolen udviklet en hjemmeside, som skal hjælpe, undervise og inspirere kollegaer og branchefolk, som "går derhjemme uden mulighed for at arbejde".

Vi håber derfor, at initiativet vil blive taget godt imod, og at videoerne vil blive delt flittigt.
Steven Changtrakul, Kort & Dokumentar Filmskolen

Onlineplatformen "Video tutorials i en corona-tid" lanceres i samarbejde med Danske Filminstruktører, Dansk Journalistforbund, Dansk Filmfotograf Forbund, Film- og tv-arbejderforeningen og Producentforeningen.

Kenneth Sorento er instruktør bag filmen "Kampen om Grønland" (2020), som blev den mest streamede film til dette års CPH:DOX.

Onlineundervisning og inspiration

På "Video tutorials i en corona-tid" kan man – ganske gratis – lære om, hvordan man idéudvikler og kickstarter sin kreativitet, hvordan man håndterer kamera- og lydudstyr, laver video til brug på internettet og dokumentarfilm, samt få gode råd til at arbejde som videojournalist.

Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med nye undervisningsvideoer, ifølge planen skal der være over 30 videoer tilgængelige på sitet.

Vi er stolte over, at arbejdsmarkedets parter i tv-, film- og mediebranchen står sammen om at støtte projektet.
Steven Changtrakul, Kort & Dokumentar Filmskolen

I en pressemeddelelse udtaler initiativtager Kenneth Sorento, at "Tanken er, at nu har vi en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi normalt løser opgaver, og lade os inspirere til andre måder at udvikle og producere på".

Fagfolk som undervisere

Undervisningsvideoerne på sitet præsenteres af branchefolk, som er erfarne og førende indenfor hver deres fagområde. Desuden har de flere års erfaring med at undervise samt flere års erfaring fra film- og tv-branchen.

Blandt underviserne finder man udviklingschef fra Pineapple Entertainment Roald Bergmann, instruktør Kenneth Sorento, instruktør Sami Saif og manuskriptforfatter og instruktør Casper Joel.

"Vi er stolte over, at arbejdsmarkedets parter i tv-, film- og mediebranchen står sammen om at støtte projektet. Vi skal huske at holde sammen og hjælpe hinanden i disse tider. Vi håber derfor, at initiativet vil blive taget godt imod, og at videoerne vil blive delt flittigt", lyder det fra leder og administrerende direktør for Kort & Dokumentar Filmskolen Steven Changtrakul i en pressemeddelelse.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. apr. 2020 - 10:23   28. apr. 2020 - 12:11

Film

Mathias R. Lodahl
Anmelder
Video tutorials i en Corona-tid

En gratis onlinelæringsplatform hvor branchefolk inden for film- og tv-branchen underviser og inspirerer kolleger og andre i, hvordan man idéudvikler, laver film til internettet og meget mere. Al undervisning foregår på nettet i form af videoklip – se mere på hjemmesiden her.

Blandt underviserne finder man erfarne branchefolk, herunder:

  • Kenneth Sorento: instruktør og filmfotograf, Kampen om Grønland (2020).
  • Roald Bergmann: udviklingschef på Pineapple Entertainment.
  • Sami Saif: dokumentarfilmsinstruktør, Family (2001), Tommy (2010), The Allins (2016).
  • Casper Joel: instruktør, fotograf og klipper samt indehaver af Monitorfilm.