22 Sep 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Filmmanden Nils Vest lægger film ud til gratis streaming

Kultur under coranakrisen

Filmmanden Nils Vest lægger film ud til gratis streaming

I disse sidde-hjemme-tider kan du streame film på Nils Vest Film om alt fra Solvognens aktioner til arkitektur.

FOTO: Nils Vest Film
1 af 1

Mange kunstnere vil i disse coronatider gerne dele deres værker gratis. En af dem er filmmanden Nils Vest.

"I anledning af disse sidde-hjemme-tider har jeg gennemført en gammel tanke, nemlig at lægge en række af mine længere film ud til GRATIS streaming. Der kommer flere efterhånden", skriver han på sin hjemmeside.

"Fem Dage For Friheden", om teatergruppen Solvognen, der lavede flere store teateraktioner under NATOs ministerrådsmøde.

Nils Vest tilbyder lige nu film som "Fem Dage For Friheden", om teatergruppen Solvognen, der lavede flere store teateraktioner under NATO's ministerrådsmøde i København 1973. En film med humoren som våben.

"Christiania, du har mit hjerte" fra 1991 er en anden af de film, du kan streame gratis. Filmen går bag den fremstilling af Christiania, der kun interesserer sig for Pusherstreet og hash. I stedet fokuseres på en bydel, som beboerne selv indretter med legepladser og fællesskab.

Er du vild med historie og debatfilm, er der flere film om kunst, arkitektur og om stavnsbåndets ophævelse, som du kan hygge dig med. Nils Vest holder selv meget af filmen "Af jord er du kommet", om de danske husmænds kamp for at komme over sultegrænsen i 1880'erne. En dramatisk dokumentar, lover han. 

På Nils Vest Film kan du se mere om hans film i øvrigt og beskrivelser. Indtil videre er der lagt otte film ud til gratis streaming, men Nils Vest lover flere film de kommende dage.

Se oversigt over film fra Nils Vest Film, gratis streaming her eller kig ind på Facebook her.

Maleri af L.A. Ring: Politisk diskussion. Abenæs 1885. Fra filmen "Af jord er du kommet".

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. apr. 2020 - 13:45   24. apr. 2020 - 19:47

Filmstreaming

Af Karin Busk