30 Jun 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Fra "Da havenisserne kom til udkantsdanmark"."

Fra "Da havenisserne kom til udkantsdanmark"."

1 af 1

"Hvem ville tro, at Middelborg nogensinde kunne komme i centrum i de landsdækkende medier?

Hvem ville i deres vildeste fantasi have troet, at denne havneby og endestation kunne blive hele landets ”mediedarling” For øvrigt krydret med en euforisk julestemning..?

Denne mindre provinsby i ”Udkantsdanmark”, kan jo ikke gøre for, at den ligger hvor den ligger. Afsides beliggende fra ”Centrumdanmark”. Når byen så yderligere er plaget af stor arbejdsløshed, og holdes i en økonomisk nødrespirator af få større virksomheder og en lukrativ havn, mens mindre virksomheder går konkurs på stribe, tæller jo ikke fordelagtigt på byens cv. Dertil kan tilføjes et lavt uddannelsesniveau og mange sociale problemer. Middelborg rummer 12.000 borgere.

Man kunne bare kaste et blik ned ad hovedgaden, denne søndag i december, hvor det hele begyndte.

Ikke alene var det krise og sparetider. Julesne som skulle befordre julestemningen, blev der også sparet på.

Bymidtens gågade som var fyldt med juleindkøbende borgere, glimrede med adskillige tomme butiksruder. De mindede om gabende tomme akvarier. 

Ellers havde handelsstanden gjort meget for at pynte op med gran og julehjerter og julelys midt i eftermiddagens julemørke.

I byens listige kvarter, en sidegade, der førte ned til havnen ved navn ”Sømandsgaden”, var det værtshusene, der fejrede julen. Her delte julepynten plads med malt og humle og tobaksrøg .

Midt på hovedgaden sad en udlænding og kæmpede sig gennem kulden med julesange, som han spillede på en gammel harmonika. Foran sig havde han placeret en stadig næsten tom skål, som man kunne kaste kontanter i."

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. aug. 2015 - 12:45   13. aug. 2015 - 12:50

Bøger

Klaus Haase