19 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Jobcentrets Ofre udgiver slagsang

Arbejdsløse og kunstnere slår sig sammen

Jobcentrets Ofre udgiver slagsang

Foreningen og facebookgruppen, Jobcentrets Ofre, har skabt deres egen slagsang og indspillet den i samarbejde med Næstehjælperne og flere kendte personer. Sangen er at finde på Youtube.

Et gnistrende kor af engagerede mennesker fra Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne under optagelserne til musikvideoen af deres sang "Jobcenrets Ofres Slagsang" skrevet af Thomas Wagner.
FOTO: TVMarineret
1 af 1

De kalder sig et "gnistrende kor af reformramte", og det både lyser og lyder ud af musikvideoen "Jobcentrets ofres slagsang".

Anne Marie Helger fik Himmelblå Fonden til at bidrage og ansporede andre kunstnere til at medvirke.

Foreningen og facebookgruppen, Jobcentrets Ofre, har skabt deres egen slagsang og indspillet den i samarbejde med Næstehjælperne og flere skuespillere, sangere og politikere. Slagsangen er at finde gratis på Youtube.

Wili Jønsson, Anne Marie Helger, Vigga Bro, Daimi, Peter Ingemann og Karina Willumsen samt de to politikere Troels Christian Jacobsen og Ulrik Kohl fra henholdsvis Alternativet og Enhedslisten, har lagt stemmer til og medvirker i videoen.

Mødt velvilje og støtte 

Sangen er vokset lige ud af erfaringerne og kampen og skrevet af Thomas Wagner, som selv er aktiv i Jobcentrets Ofre. Melodien er en gammel svensk af Olle Adolphson. Slagsangens omkvæd fortæller ganske klart, hvad sagen drejer sig om, og at den er gal flere steder i landet:

Vi er jobcentrets ofre, der er ramt på sjæl og krop
Os, der bare kan ta’ os sammen og gå ud og få et job.
Vi er dem, der protesterer, siger fra og siger NEJ
på hver jobcenter fra Mols til Lærkevej.

Formanden for Jobcentrets ofre, Kim Madsen, var ikke i tvivl, da han hørte Thomas Wagners sang første gang. Sådan en slagsang var der bare brug for:

– Det har ligesom ligget i luften i de tre år, hvor vi har været meget politisk aktive på beskæftigelsesområdet på grund af besparelser og reformer. Syge og handicappede borgere nægtes førtidspension og fleksjob. De sendes ud i langvarige og invaliderende forløb, som gør dem mere syge.

Jobcentrets Ofre er glade og overraskede over den støtte og velvilje, de har mødt undervejs i projektet. Glæden var stor, da Anne Marie Helger fik Himmelblå Fonden til at bidrage og ansporede andre kunstnere til at medvirke på musikvideoen. Også Torsten Gejl fra Alternativet har bidraget økonomisk.

Thomas Wagners gode ven, Steen Hartmann, sprang til og styrede projektet sammen med Thomas Wagner, Anne Marie Helger, Heydi Baltzer, Per Henriksen og Torsten Gejl.

Retten til at være aktiv

Musikvideoen med slagsangen kommer lige midt i al balladen om overgrebene på jobcentret på Lærkevej i København(se Arbejderen 6.12.17), hvor der har foregået lægeundersøgelser i jobcentrets egne lokaler, selv om dette ikke må finde sted.

Op til kommunalvalget var der diskussioner om arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og syge borgeres ret til at være aktive for deres krav og blande sig i politik. En fleksjobber var sågar tæt på at blive nægtet at modtage valg til byråd.

Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne har tænkt sig at fortsætte med at kæmpe for deres rettigheder, skriver de i en pressemeddelelse, og vil i foråret 2018 præsentere deres slagsang ved en støttekoncert på et større københavnsk spillested.

Se video:

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. dec. 2017 - 12:05   08. dec. 2017 - 12:17

Solidaritet

kb@arbejderen.dk