29 Apr 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Rødbeden ned fra leverpostejen

Kolonihaveliv

Rødbeden ned fra leverpostejen

Engang var rødbeder her i landet henvist til sylteglas og russisk salat. Idag kan den også bages, rives rå, juices og koges til suppe. Her får du en opskrift på Borscht med bacon - den ukrainske variant af den røde suppe.

Rødbeder frisk fra jorden. Havde den lilla rodfrugt ikke været taget under kærlig behandling i Østeuropa, havde den måske stadig heddet Romerbede - og borscht ville have været kendt som romersuppe - en mere Asterix'sk klingende specialitet.
FOTO: SEC
1 af 1
Engang var rødbeder her i landet henvist til sylteglas og russisk salat. Idag kan den også bages, rives rå, juices og koges til suppe. Her får du en opskrift på Borscht med bacon - den ukrainske variant af den røde suppe.

Desværre!

Du skal abonnere på Arbejderen for at kunne læse denne artikel. Til gengæld er du med til at sikre, at Arbejderen stadig kan levere vigtig journalistik på områder, som ingen andre dækker.

Tegn abonnement og læs artiklen med det samme

Allerede abonnent? Klik her

Abonnementsindhold