Kommunistisk Internationale, dens rolle og arbejdsmetoder er emnet fire mandage på Arbejdermuseet.
KØBENHAVN – »I revolutionens tjeneste: Komintern og det hemmelige apparat«.
Det er overskriften på en forelæsningsrække, som Folkeuniversitetet afholder i samarbejde med Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv.
I indbydelsen skriver Folkeuniversitetet blandt andet:
»Den russiske Oktoberrevolution i 1917 satte en helt ny, global dagsorden. For første gang støttede en stat op om den marxistiske tro på verdensrevolutionen, proletariatets diktatur og et fremtidigt, klasseløst samfund.
Et vigtigt redskab i kommunisternes kamp for revolutionen blev Kommunistisk Internationale (Komintern), der fra Moskva samlede og ledte kommunistpartier over hele verden.«
Komintern blev oprettet i 1919 og nedlagt i 1943. Folkeuniversitetet har valgt at sætte fokus på det, de betegner som Kominterns hemmelige karakter. Foreslæsningerne kommer også ind på spørgsmål som finansieringen af de nordiske kommunistpartier og magtstrukturerne i Komintern-systemets top. Afslutningsvist sammenholdes Komintern-perioden med tiden under Den Kolde Krig.
Forelæsere er forskningsbibliotekar, dr. phil. Morten Thing; professor, dr.phil.habil. Michael F. Scholz; dr.phil. Niels Erik Rosenfeldt og lektor, ph.d. Thomas Wegener Friis.
Forelæsningerne finder sted i Arbejdermuseets festsal fire mandage fra den 14. november til 5. december fra klokken 16.15 til 18. Prisen er 550 kroner – se hjemmesiden vedrørende tilmelding.
Tilmelding:
www.fukbh.dk – Hold 1128
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278