Det er dejligt at opleve hyggeonklen fra Krøniken, Dick Kaysø, vise helt andre diabolske sider af sit talent. Det er fandeme uhyggeligt, og det er godt teater
af John Bruun
Familien Danmark er ved at blive kvalt i selvoptaget forbrug og mangel på fælles værdier og solidaritet i Kaleidoskops uhyggelige og sjove forestilling, der blander en række kunstarter.
Det er sommer, sol og søndag er titlen på forestillingen, men der er masser af sne i flodhestens røv, hvor Lille P, Janus Bakrawi, gemmer sine virkelighedsfortrængende stoffer. Han er indvandrer hos familien Danmarks far til fire.
Som søster S, Ditte Gråbøl, der tjener penge ved at sælge telefonsex og de nærmest siamesiske tvillinger, M og O, Ditte Hansen og Malene Melsen, der skjuler penge for faderen for at kunne spare sammen til kønsskifteoperation, må han hver uge betale 'skat' til far, Dick Kaysø, og søger forgæves om at få kærlighed til gengæld.
Far er streng og når han skal have udløsning for sin indestængte energi, onanerer han foran fjernsynet til Lille Per, der bummelumlum trækker op med garden i fjernsynet.
I periferien lusker onkel, Steen Stig Lommer, om i dametøj. Der er seksuelle frustrationer over hele linien og total mangel på kærlighed.
Alle vil gerne bruge lille P til deres egne projekter, men kun onkel spørger lille P, hvad han vil! Lille P vil bare være kendt (for så får man respekt) og onkel spørger kun, for at komme i bukserne på lille P.
Nigger-svampetrip
Kaleidoskopisk hvirvler drejescenen rundt, hvor badeværelset danner midtpunkt for hjemmets køkken, soveværelse og stuer, hvor det ene mere groteske optrin efter det andet udspiller sig.
Bygget op omkring sangene fra de oprindelige Far til fire-film, som får en helt anden mening, når familien for eksempel går amok til Lille Pers nigger-sang i et psykedelisk svampe-trip, som de ved en misforståelse alle er kommet til at indtage ved de aldrig hyggelige møder omkring spisebordet med hustyrannen for bordenden.
Det er dejligt at opleve vores alle sammens hyggeonkel fra Krøniken, Dick Kaysø, vise helt andre diabolske sider af sit talent.
Sansebombardement
Film, musik, lys, skuespil og en avanceret scenografi spiller godt sammen i en forestilling, der lyser af, at der er puttet kreativitet og energi i alle detaljer, så sanserne bliver bombarderet.
Det er surrealistisk og grotesk virkeligt, hvilket sættes i relief af de lakoniske radioglimt, der med ujævne mellemrum melder om narko-dødsfald, jalousi-mord og sex-misbrug af børn i det Danmark, hvor 1400 børn, ifølge teatrets program, hvert år tvangsfjernes og hvor 330.000 behandles for depression.
Det er fandeme uhyggeligt, og det er godt teater.
Det er sommer, sol og søndag af Nicole M. Langkilde og Martin Tulinius. Instruktion og Scenografi: Martin Tulinius. Opføres af Kaleidoskop i Kanonhallen indtil 11. maj.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278