25 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

En dreng og naturens verden.

En dreng og naturens verden.

Tirsdag, 02. august, 2011, 11:30:18

Den mexicanske naturfilm Til Havet ­– Alamar er en storslået hyldest til det caribiske koralrev Banco Chinchorro og til det smukke forhold mellem far og søn.

Det fantastiske mexicanske koralrev Banco Chinchorro former et unikt økosystem, der skaber enestående levevilkår for både havets, jordens og himlens skabninger.
Til Havet – Alamar

filmanmeldelse af Jørgen Melskens

Instruktøren Pedro González-Rubio har villet noget mere med sin smukke naturfilm og dens skildring af det hjertelige forhold mellem far og søn.

Han har et klart politisk budskab: Pas på naturen mens vi stadig har den, og lad være med at ødelægge det fantastiske koralrev Banco Chinchorro i den mexicanske del af  Caribien.

Han har selv været vidne til den hurtigt voksende urbanisering i Mexico og den hastigt voksende leflen for at udvikle et turistområde med blandt andet store anlægspladser for enorme krydstogtsskibe, som er med til at ødelægge disse fantastiske koralrev.

Til Havet – Alamar er en dokumentarfilm, hvor personerne i filmen spiller sig selv. Natan er en dreng på 5 år, der til daglig lever en normal vesterlansk tilværelse med sin mor i Rom. Hun har haft et erotisk forhold til mexicaneren Jorge, og sammen fik de sønnen Natan.

Natan skal nu besøge sin far i Mexico. Faderen lever af at fiske sammen med sin egen far. Det er ikke noget indbringende fiskeri, da det hovedsagligt foregår med spyd og snøre.

De to mænd lever et liv i pagt med naturen. Natan oplever denne daglige, hårde tilværelse med et barns opmærksomme og levende øjne. Han deltager både i fis­keriet, og i den daglige tilværelse til søs og på land. Han lærer om junglens farer, planter og mysterier.

Filmen er en storslået hyldest til både kærlighed mellem far og søn og til den natur, der omgiver dem og som de er utrolig afhængig af.

Til Havet – Alamar er ikke nogen dramatisk dokumentarfilm, men dens budskab er klart: den appellerer kraftigt til os alle om, at industrialisering og urbanisering på dramatisk vis og kun med profit for øje i længden ødelægger mere end det gavner.

Til Havet (Alamar). Instruktion:Pedro González-Rubio. 70 minutter. Vester Vov Vov og Empire, København og Øst for Paradis, Aarhus.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


02. aug. 2011 - 11:30   03. sep. 2012 - 10:50

Film