09 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Stadig usikkert om S og SF vil acceptere angreb på DR

Stadig usikkert om S og SF vil acceptere angreb på DR

Fredag, 21. maj, 2010, 10:57:42

– Vi forhandler med udgangspunkt i, at vi skal have en række af vores forslag gennemført, hvis ministeren skal have nogle af sine gennemført, siger kulturordfører, Mogens Jensen (S).

I dag klokken 12 fortsætter forhandlingerne på Christiansborg om et nye medieforlig.

Den store knast i forhandlingerne er stadig regeringens forslag om at skabe en privat konkurrent til P1 finansieret med 125 millioner kroner fra licensmidlerne.

– Den kanal er ikke født i vores blomsterbed, og det er ikke en, vi bare accepterer. Det er rigtigt, at en af hurdlerne er omkring finansiering, men det er kun en del af det. Vi forhandler med udgangspunkt i, at vi skal have en række af vores forslag gennemført, hvis ministeren skal have nogle af sine forslag gennemført, siger Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, ifølge Berlingske Tidende.

Blandt disse forslag er en fælles kanal til TV2-regionerne, mindre detailstyring af DR og at det skal være muligt for danskerne at se store sportsbegivenheder på tv.

Også SF’s Holger K. Nielsen er blevet mere forbeholden og tvivler nu på et bredt forlig, som han ikke mener kan lade sig gøre, hvis VK-regeringen står fast på deres krav om at tage 125 millioner kroner fra DR og lukke P2.

Imens fortsætter debatten om konsekvenserne af regeringens medieudspil. Tidligere generaldirektør for DR, Christian S. Nissen, mener at kulturministeren er på vej til at smadre hele DR’s radioflade. Det vil ske, hvis DR bliver tvunget til at fordele de nuværende fire programflader på kun tre radiokanaler.

– Hvis man kræver, at det stof, der bliver i overskud, skal fordeles forholdsmæssigt, får man tre blandingskanaler, som er tre dødssejlere, siger Christian Nissen ifølge Radionyt.com.

DR’s bestyrelsesformand Michael Christiansen er mere diplomatisk. Han mener ikke, at regeringens udspil om at fjerne P2 fra DR er »hensigtsmæssig«.

– Der er en god grund til, at man har lavet kanalprofilerne, som de er. Nu tvinger man DR til at blande tingene sammen, og det er ikke brugervenligt, siger han til Berlingske Tidende.

Professor ved Århus Universitet, Frands Mortensen, har foretaget beregninger over konsekvenserne af regeringens medieudspil. De viser, at DR skal spare omkring 592 millioner kroner over de næste fire år.

– Reelt set betyder det, at DR mister penge. Og effekten bliver stor. Med færre penge følger færre programmer. Og det betyder flere genudsendelser end i forvejen, forklarer Frands Mortensen over for DR Kultur.

Besparelserne på mellem 143 og 152 millioner kroner om året rammer ifølge Frands Mortensen ekstra hårdt, da DR har sparet knap 300 millioner kroner om året siden 2007 på grund af skandalen med byggeriet af DR byen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. maj. 2010 - 10:57   03. sep. 2012 - 10:53

Medier