03 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

“Scherfig skal ikke vidne. Punktum."

Anklager i Roj TV-sagen:

“Scherfig skal ikke vidne. Punktum."

Anklageren i sagen er tilfreds med, at formanden for radio- og tv-nævnet ikke får lov til at vidne i sagen mod den kurdiske tv-station, Roj TV.

Kurdere trodser terroranklagerne mod Roj TV, og kræver ret til at ytre sig og have deres egen tv-station. Heller ikke formanden for radio- og tv-nævnet, Christian Scherfig får lov til at blive hørt.
FOTO: Mette Kramer Kristensen
1 af 1

Anklageren i sagen mod den kurdiske tv-station Roj TV er godt tilfreds med, at radio- og tv-nævnets formand, Christian Scherfig ikke bliver indkaldt som vidne i ankesagen, der netop er startet op i Østre Landsret:

- Vidnet kan ikke bibringe noget nyt til sagen. Nævnets afgørelser er offentligt tilgængelige, så vi kan jo selv læse, hvad nævnet mener om Roj TV. Nævnets afgørelser taler for sig selv. Det er ikke nødvendigt at spørge ind til afgørelserne eller høre Christian Scherfig begrunde afgørelserne yderligere. Begrundelserne står jo i nævnets afgørelser, siger den ene af de i alt to anklagere i sagen, vicestatsadvokat, Anders Riisager til Arbejderen. 

Men sagen handler om Roj TV fremmer terror. Nævnets formand er ekspert på området. Han har kigget mere end 40 timers nyhedsudsendelser fra Roj TV igennem, og har fire gange afgjort, at Roj TV ikke opfordrer til had og terror. Gør det ham ikke til et relevant vidne?

- Østre Landsret er kommet med en afgørelse. Og den slags er ikke et debatoplæg. Punktum.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. nov. 2012 - 19:58   05. nov. 2012 - 20:00

Roj TV

ml@arbejderen.dk
Radio- og tv-nævnet
  • Christian Scherfig er formand for radio- og tv-nævnet, der er ansvarlig for at udstede og inddrage sendetilladelser til radio- og fjernsynsmedier i Danmark.
  • Radio- og tv-nævnet  tildelte i 2003 den kurdiske tv-kanal Roj TV en sendetilladelse. Året efter begyndte Roj TV at sende debatprogrammer, nyheder og udsendelser om kurdisk sprog og kultur til millioner af kurdere verden over.

  • Nævnet har siden undersøgt Roj TV fire gange: De første tre efter de tyrkiske myndigheder klagede over Roj TV, og den sidste gang fordi nævnet selv besluttede - efter dommen i Københavns Byret i januar - at undersøge om Roj TV opfordrer til had i sine udsendelser.

  • Alle fire gange har Radio- og tv-nævnet frikendt Roj TV for at opfordre til had og terror i sine programmer.

  • Roj TV's forsvarer, Bjørn Elmquist, har ønsket at føre Christian Scherfig som vidne i både by- og landsretten. Begge steder er det blevet afvist.