Gin har i flere århundrede været en populær drik i England, som mange er afhængige af. En af dem var den engelske dronningemoder, Elisabeth, om hvem det fortælles, at en af hendes gaver til hendes 100-års fødselsdag var en fem liters flaske med gin. For hende var det ikke noget økonomisk problem at elske denne drik, men det var det for mange andre i 1700-tallet.
Hogarth kendte til livet på bunden. Hans far var gået fallit, og familien måtte tilbringe fem år i gældsfængslet
Der fortælles om en enlig mor, der først kvalte sit barn og bagefter solgte dets tøj for at få penge til gin. Den historie kan have inspireret den store engelske maler William Hogarth (1697-1764) til at lave kobberstikket "Gin Lane", hvor han til skræk og advarsel beskriver, hvad alkoholisme kan føre til. Dette kobberstik kan sammen med 54 andre ses på Statens Museum for Kunsts udstilling "En skøges liv og andre historier".
Hogarth kendte til livet på bunden. Hans far var gået fallit, og familien måtte tilbringe fem år i gældsfængslet, men det forhindrede heldigvis ikke, at sønnen kom i lære som gravør, hvilket var en god forudsætning for at lave kobberstik.
Fra første færd ville han være maler og lavede blandt andet illustrationer til John Hays "Tiggeroperaen", som var forbilledet til Brechts "Laser og pjalter", men i 1724 lavede han sit første kobberstik, og i begyndelsen af 1730’erne fandt han ud af, at der var penge i at trykke kobberstik til en billig pris i store oplag.
Man kunne ligefrem tegne abonnementer på Hogarths serier, som for eksempel "En skøges liv". Hans satire ramte såvel høj som lav, og i de første serier hentyder han ligefrem til personer, som var kendte i datiden, hvad der fremmede salget.
Hogarth har sat sig dybe spor i europæisk kunst, og der er ingen tvivl om, at han har været en inspirator for spanieren Goya og franskmanden Daumier.
Selvom der er tale om en lille udstilling, så skal man tage sig god tid, for hvert enkelt stik er en deltaljeret fortælling, og serierne bliver nærmest til en tegneserie uden tekst.