Helt frem til 1990 havde Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) i Slagelse en afgørende politisk indflydelse i kommunen.
Jens Fransen har i et lille skrift beskrevet Slagelse-afdelingens forhistorie – historien fra 1931 og frem til grundlovsbruddet og interneringen af danske kommunister i juni 1941, hvor også formanden for DKP Slagelse blev spærret inde.
Værket er tænkt som første bind i afdelingens partihistorie og som et bidrag til byens historie.
I slutningen af november var det "85 år siden, Danmarks Kommunistiske Parti igen fik en afdeling i Slagelse," skriver Jens Fransen og fortsætter:
"10 år senere – 22. juni 1941 – blev formanden for afdelingen arresteret i forbindelse med det tyske overfald på Sovjetunionen og interneringen af ledende kommunister i Danmark."
Processen med at skrive bogen har været kompliceret, skriver Jens Fransen: "Referater og lignende er der ingen af, så jeg har overvejende været henvist til dagspressen i perioden. Flere interessante navne optræder jævnligt, så det er mit håb, at der er efterkommere, der kan bringe yderligere oplysninger. Også fotos har interesse.
Tanken er at fortsætte historien med et bind, der omfatter perioden 1945-58. Mig bekendt er der ikke offentliggjort materiale om kommunister i Slagelse i disse spændende år i 30'erne."
Bogen er på cirka 40 sider, illustreret. Den kan købes for 60 kroner ved henvendelse til Jens Fransen, Fagotvej 4, 4200 Slagelse, e-mail: jens.fransen@skolekom.dk
Jens Fransen stiller gerne op og fortæller om bogen og dens baggrund. Jens Fransen har arbejdet som lærer i Slagelse fra 1979 til 2015 og var i en længere årrække valgt tillidsrepræsentant.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278