Knap 600 fuldtidspersoner er kommet i enten job eller uddannelse som følge af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen, viser en ny effektanalyse fra Beskæftigelsesministeriet.
Konsekvenser af fattigdom har Beskæftigelsesministeriet ikke med.
Jann Sjursen, Rådet for Socialt Udsatte
Det betegner regeringen som en succes.
– Jeg er glad for, at reglerne virker og har været med til at få flere i job eller uddannelse. Det er nemlig for regeringen helt afgørende, at det kan betale sig at arbejde. Det er et spørgsmål om rimelighed overfor de mange, som hver dag står op og tager på arbejde, men i ligeså høj grad et spørgsmål om at give den enkelte mulighed for at blive en del af arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.
>> LÆS OGSÅ: Kontanthjælpsloft er uden jobeffekt
Analysen viser også, at en kontanthjælpsmodtager i gennemsnit er på kontanthjælp i ét år og godt to dage, mod ét år og knap seks dage før fattigdomsydelserne.
600 er et meget lille tal, når man ser på, at de nye lave ydelser har gjort 50.000 mennesker fattige, Konstaterer Rådet for Socialt Udsatte.
>> LÆS OGSÅ: "Kontanthjælpsloft er vold i praksis"
– Konsekvenser af fattigdom har Beskæftigelsesministeriet ikke med – hverken på kort sigt, hvor flere ikke vil have til dagen og vejen, og slet ikke de langsigtede, hvor vi ved, at børn i fattigdom klarer sig ringere i skolen og i livet end alle andre, siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278