Regeringens ghettopakke har hidtil haft fokus på de flygtninge og indvandrere, som bor i udsatte boligområder. Det fremgår imidlertid af en ny undersøgelse, at de 16-24 årige ikke-vestlige indvandrere har et højere uddannelsesniveau end deres jævnaldrene danskere i samme boligområder, og lidt færre er også uden job.
Over en tredjedel af de unge med dansk baggrund har kun gået i folkeskolen.
Gunvor Christiansen og Lisbeth Pedersen, VIVE
Gunvor Christiansen og Lisbeth Pedersen er henholdsvis chefanalytiker og forskningschef i VIVE og har sammen med Rambøl sammenlignet uddannelsesniveauet for unge indvandrere og danskere i udsatte boligområder.
Næsten halvdelen af beboerne i de udsatte boligområder er danskere, og mange af netop dem er arbejdsløse, enlige og uden uddannelse, viser undersøgelsen.
I de udsatte boligområder er de 16-24 årige unge med dansk oprindelse mindre uddannede end unge med ikke-vestlig oprindelse. Over en tredjedel af de unge med dansk baggrund har kun gået i folkeskolen, mens de ikke-vestlige unge klarer sig lige så godt som andre ikke- vestlige unge.
Også blandt gruppen af unge, som hverken har uddannelse eller job, er de etniske danskere lidt dårligere stillet, end deres ikke-vestlige naboer. Mens 25 procent af de ikke-vestlige unge mellem 16 og 24 år hverken er i gang med uddannelse eller job, gælder det for 27 procent af de etniske danskere.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278