30 Apr 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

EU-modstandere siger tak til Rina og de nu fyrede ansatte

Reception hos Folkebevægelsen

EU-modstandere siger tak til Rina og de nu fyrede ansatte

På en velbesøgt reception sagde Folkebevægelsen mod EU fredag et stort tak til Rina Ronja Kari og de ansatte i Bruxelles og Danmark, der nu er fyret som følge af valgnederlaget.

Rina Ronja Kari bliver takket for sin kæmpe store indsats.
FOTO: Niels Gether Nielsen
1 af 1

Det er ikke alene tidligere EU-parlamentsmedlem Rina Ronja Kari, der mistede sit arbejde, da Folkebevægelsen mod EU ikke blev genvalgt til EU-parlamentet.

Det første formål med Folkebevægelsen mod EU er ikke er at sidde i EU-parlamentet men at vinde folkeafstemninger. 
Rina Ronja Kari

Alle Folkebevægelsens ansatte i Bruxelles og i Danmark er blevet sagt op som led i den nødvendige omorganisering til en situation, hvor organisationen har langt færre penge. 

Fredag sagde omkring 120 af Folkebevægelsen mod EU's medlemmer og venner et varmt farvel og en kæmpe stor tak for indsatsen til både Rina Ronja Kari og de mange opsagte ansatte. Det skete ved en reception i lokalerne i Tordenskjoldsgade i København.

Niels Gether Nielsen

– Vi står nu i en ny virkelighed og en ny situation. Her skal vi huske på, at det første formål med Folkebevægelsen ikke er at sidde i EU-parlamentet men at vinde folkeafstemninger. Derfor er det, som jeg er allermest stolt af fra de fem år, hvor jeg har siddet i EU-parlamentet, også at vi vandt folkeafstemningen om retsforbeholdet, sagde Rina Ronja Kari i sin tale på receptionen.

– Det er en svær tid, vi nu går i møde, hvor det er nødvendigt at vi rykker sammen. Vi ved, at der kommer nye folkeafstemninger om EU-spørgsmål. Og vi ved, at selvom vi har tabt valget, ønsker et flertal af danskerne ikke en EU-hær, ligesom et flertal af danskerne ønsker en folkeafstemning om Bankunionen, tilføjede Rina Ronja Kari.

Ros til Rina

Hun blev modtaget med taktfaste klapsalver og stor ros for sin indsats, men understregede selv, at det ikke er en enkelt person, men et rigtig godt hold, der har sikret grundlaget for Folkebevægelsens flotte indsats i valgkampen.

Derefter sagde Rina Ronja Kari en meget personlig tak til hver enkelt af de mange dygtige ansatte i Tordenskjoldsgade og Bruxelles. Alle fik overrakt en tumling i gave.

Rina Ronja Kari takker hver enkelt af de ansatte.
Niels Gether Nielsen

– Uanset hvor hårdt man skubber til en tumling, rejser den sig altid igen, ligesom vi kommer til at rejse os igen som organisation, erklærede Rina Ronja Kari.

Derefter sagde Karina Rohr Sørensen og Lars Østergaard fra Folkebevægelsens forretningsudvalg farvel og tak til både Rina Ronja Kari og hver enkelt af de mange ansatte, der hver især fik overrakt en personlig gave.

Alle blev sendt videre med alle mulige gode ønsker for fremtiden på arbejdsmarkedet. 

– Vi opfordrer andre til at snuppe vores guld, sagde Karina Rohr Sørensen efter opremsningen af de mange kvaliteter hos den faste stab.

Lars Østergaard sluttede med en opfordring til at give hinanden håndslag på at fortsætte EU-modstanden og råbe et længe leve for Folkebevægelsen mod EU.

Tak til ansatte, ledelse og aktivister

Folkebevægelsens anden spidskandidat Lave Knud Broch var forhindret i al deltage i receptionen men sendte en hilsen med stor tak til Danmarks bedste EU-parlamentariker Rina Ronja Kari samt til alle de ansatte i Bruxelles og Danmark og gruppen af meget aktive frivillige aktivister, der har gjort en kæmpe indsats i Tordenskjoldsgade. 

Derefter fortsatte rækken af talere fra ansatte og andre deltagere i receptionen, der blev holdt i gården til lokalerne i Tordenskjoldsgade.

Allan Graversen Vesterlund, der har været politisk rådgiver for Rina Ronja Kari, takker Rina, de ansatte i Bruxelles og Folkebevægelsens forretningsudvalg for godt samarbejde.
Niels Gether Nielsen

– Valgkampen var en alvorlig nedtur for os allesammen. Det er en krise, men det betyder også nye muligheder, sagde for eksempel Christian Juhl, folketingsmedlem for Enhedslisten og kandidat for Folkebevægelsen mod EU.

Omgivet af de smukke gamle gule huse, store træer og under den blå sommerhimmel blev der givet håndslag på, at EU-modstanden fortsætter under nye former.

EU-modstanden fortsætter

Siden valget til EU-parlamentet har over 100 vist deres støtte til Folkebevægelsen ved at melde sig ind. Landsledelsen har nu stillet som mål at få mindst 300 nye medlemmer og samle mindst 250.000 kroner ind inden landsmødet i slutningen af oktober.

Der var også plads til smil på trods af den svære situation for EU-modstanden.
Niels Gether Nielsen

Det skal være med til at danne et fundament for den reorganisering af bevægelsen, der skal diskuteres på landsmødet.

Støtte til Folkebevægelsen mod EU kan indbetales på mobilepay 62755.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


23. jun. 2019 - 12:03   23. jun. 2019 - 13:45

EU-modstand

ur@arbejderen.dk
Folkebevægelsen mod EU
  • Folkebevægelsen mod EU arbejder på et tværpolitisk og ikke-racistisk grundlag for dansk udmeldelse af EU.
  • Bevægelsen blev stiftet under navnet Folkebevægelsen mod dansk medlemskab af EF i 1972.
  • Bevægelsen har i dag cirka 3300 medlemmer fordelt på omkring 60 lokale komitéer over hele landet.
  • 20 partier, organisationer og fagforeninger er kollektive medlemmer.
  • Ved valget til EU-parlamentet 26. maj 2019 fik Folkebevægelsen 3,7 procent af stemmerne. 102.101 vælgere satte deres kryds ved Liste N. Det var ikke nok til at sikre et mandat. Derfor vil Folkebevægelsen ikke være repræsenteret i EU-parlamentet de kommende fem år.
  • Ved valget i 2014 fik Folkebevægelsen 8,1 procent af stemmerne.