19 Sep 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Netmediet Solidaritet og Enhedslisten indgår samarbejdsaftale

1,2 millioner kroner til netmedie

Netmediet Solidaritet og Enhedslisten indgår samarbejdsaftale

I weekenden blev der indgået en tre-årig samarbejdsaftale mellem Enhedslisten og netmediet Solidaritet. Aftalen følges op af et årligt tilskud fra Enhedslisten på 400.000 kroner. Partiet ønsker at understøtte skabelsen af "et uafhængigt netmedie på venstrefløjen".

Enhedslistens beslutning om at støtte Solidaritet.dk med i alt 1,2 millioner kroner blev truffet på partiets årsmøde først i oktober efter indstilling fra hovedbestyrelsen.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Enhedslisten og netmediet Solidaritet.dk har i weekenden indgået en tre-årig samarbejdsaftale, som følges op af et kontant bidrag på 400.000 kroner årligt.

Vores målsætning har fra starten været at opbygge et uafhængigt dansk medie, som har et åbent venstreorienteret perspektiv.
Morten Hammeken, ansvarshavende redaktør for Solidaritet

Samarbejdsaftalen blev underskrevet af Michael Schølardt og Anne Overlund fra Solidaritets bestyrelse samt af Maja Albrechtsen og Bruno Jerup fra Enhedslistens hovedbestyrelse, skriver Solidaritet.dk.

– Vores målsætning har fra starten været at opbygge et uafhængigt dansk medie, som har et åbent venstreorienteret perspektiv. Vi er rigtig glade for, at Enhedslisten også bakker op om den vision, og den økonomiske støtte fra partiet giver os nogle spændende muligheder for at udvikle Solidaritet.dk i de kommende år, siger ansvarshavende redaktør for Solidaritet, Morten Hammeken.

Et uafhængigt netmedie

Solidaritet.dk gik i luften midt i marts i år og har tidligere modtaget 1,3 millioner kroner i etableringstilskud fra Innovationspuljen under Kulturministeriet.

Enhedslistens beslutning om at støtte Solidaritet.dk med i alt 1,2 millioner kroner blev truffet på partiets årsmøde først i oktober efter indstilling fra hovedbestyrelsen.

Af forslaget fremgår det, at hovedbestyrelsen har arbejdet med at skabe fundamentet for et "uafhængigt netmedie på venstrefløjen" på baggrund af de beslutninger, som blev truffet på årsmødet i 2013 og 2017.

Efter at have afsøgt landskabet, konkluderer hovedbestyrelsen, at "det eneste medie, som har format, grundlag og ambitionsniveau, som modsvarer Enhedslistens, er Solidaritet. Derfor indstiller Hovedbestyrelsen, at årsmødet godkender, at de 400.000, som afsættes årligt på budgettet i tre år, går til Solidaritet som støtte".

I mandatet for beslutningen indgår blandt andet, at "Solidaritet skal have et bredt, demokratisk, socialistisk grundlag, som Enhedslisten kan se sig selv i". Og at "Solidaritet skal have en demokratisk opbygning, struktur og praksis, som gør det muligt for forskellige mennesker at deltage i arbejdet og præge mediet".

Videre hedder det, at "Solidaritet skal levere journalistisk af høj kvalitet" og "have en realistisk plan for, hvordan det kan blive en økonomisk bæredygtig forretning".

Forhandlingsgruppe

På baggrund af årsmødets beslutning nedsatte hovedbestyrelsen en forhandlingsgruppe, som har udarbejdet den endelige samarbejdsaftale med Solidaritet, som altså blev underskrevet i weekenden.

Ifølge aftalen vil Enhedslisten hvert år i oktober-november vurdere, om betingelserne i samarbejdsaftalen fortsat er overholdt, inden partiet tager stilling til, om de 400.000 kroner skal udbetales.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. dec. 2019 - 11:00   11. dec. 2019 - 12:06

Medier

bi@arbejderen.dk