22 Sep 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Halvnøgne klima-rebeller afbryder Folketingets spørgetime

Fortæl sandheden statsminister!

Halvnøgne klima-rebeller afbryder Folketingets spørgetime

Statsministeren blev tirsdag afbrudt midt i Folketingets spørgetime. Aktivisterne fra Extinction Rebellion Danmark kræver, at statsministeren fortæller sandheden om klimaet og sætter klimaet over kortsigtede økonomiske interesser.

Fortæl sandheden om klimaet, lød kravet til statsministeren fra en gruppe halvnøgne aktivister fra Extinction Rebellion Danmark.
FOTO: Klaus-Henrik Andreasen
1 af 1

Aktivister fra Extinction Rebellion Danmark afbrød tirsdag Folketingets spørgetime med statsminister Mette Frederiksen.

Under spørgetimen afklædte rebellerne sig i folketingssalen og limede sig fast til gelænderet med budskaber skrevet på deres kroppe.

Ved at afklæde os i folketingssalen putter vi os selv i en utrolig sårbar position. Dette er for at synliggøre den sårbarhed, vi som mennesker står i.
Nynne Juul, Extinction Rebellion Danmark

– Politikernes førsteprioritet bør være at beskytte os borgere, men med deres såkaldte grønne omstilling tilgodeser de kortsigtede økonomiske interesser over borgeres sikkerhed. Politikerne fremstiller klimaloven som løsningen på katastrofen, men undlader blandt andet at fortælle befolkningen, at de allermest CO2-udledende virksomheder i Danmark er undtaget fra at betale danske klimaafgifter, siger Leif Sinius fra Extinction Rebellion Danmark.

Han fortsætter:

– Derudover giver de 13 partnerskaber, der skal implementere klimaloven, primært erhvervslivet større mulighed for at forme og bremse den grønne omstilling. Og samtidig med at der tales om en grøn omstilling, gives der olielicenser, lufthavnen udvides, og der gives tilladelse til konstruktionen af fossilgasrørsledningen Baltic Pipe samt Kattegat-forbindelsen.

Extinction Rebellion Danmark kræver, at regeringen fortæller den fulde sandhed om krisen, erklærer miljø- og klimanødstilstand, som gjort i 28 lande og EU-parlamentet, og handler i overensstemmelse med forskningen.

– Ved at afklæde os i folketingssalen putter vi os selv i en utrolig sårbar position. Dette er for at synliggøre den sårbarhed, vi som mennesker står i overfor det kommende klima- og samfundskollaps, siger Nynne Juul fra Extinction Rebellion Danmark.

Extinction Rebellion Danmark er en del af den internationale folkebevægelse Extinction Rebellion, som anvender ikke-voldelig civil ulydighed i kampen om at begrænse klimaforandringerne, stoppe den sjette masseuddøen og minimere risikoen for samfundskollaps.

Extinction Rebellion har tre krav til regeringen: Fortæl sandheden om miljø- og klimakrisen, reducér Danmarks udledninger af drivhusgas til netto nul i år 2025, og opret et klimaborgerting med juridisk bindende beslutningsmandat.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. mar. 2020 - 15:41   11. mar. 2020 - 13:45

Klima

ml@arbejderen.dk
Få artiklen læst op