19 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Corydon afviste rent dansk Dong-køb

Dong-penge kunne have gået til statskassen

Corydon afviste rent dansk Dong-køb

ATP var klar til at matche den aftale om køb af aktier, som finansministeren endte med at indgå med den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Hvis finansministeren havde taget imod pensionsselskabet ATP's tilbud ville gevinsten fra børsnoteringen af Dong være blevet i Danmark.I stedet vil Goldman Sachs sende sin indtjening fra Dong til skattely i USA og på Cayman Islands.
FOTO: Stig Stasig
1 af 1

Finansminister Bjarne Corydon (S) kunne ifølge Information godt have solgt de omtalte Dong-aktier til rent danske investorer i stedet for at sælge til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Hvis den udbudte aktiepost i Dong var gået til et dansk pensionsselskaber, var den formodede gevinst ved en børsnotering af Dong blevet i Danmark. 

Ifølge den nye DR-dokumentar "Bag lukkede døre" kom ATP med et købstilbud, som Finansministeriet afviste.

Hvis hele den udbudte aktiepost i Dong var gået til et eller flere danske pensionsselskaber, var den formodede gevinst ved en børsnotering af Dong blevet i Danmark, skriver Information. Det meste i pensionsselskabernes kasser til glæde for deres pensionskunder, og 15 procent af gevinsten ville ryge i statskassen i form af skat af pensionsafkastet.

I stedet vil Goldman Sachs nu sende sin indtjening fra Dong til skattely i USA og på Cayman Islands, skriver Information.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. aug. 2014 - 11:54   20. aug. 2014 - 19:55

Dong

ml@arbejderen.dk
Aftale om DONG-salg
  • I 2004 indgik alle folketingets partier minus Enhedslisten en aftale om en delvis privatiering af DONG Energy.
  • Ifølge aftalen skal staten bevare aktiemajoriteten, medmindre DONG Energys infrastruktur udskilles fra DONG i et statsligt selskab. I så fald kan hele DONG Energy sælges.
  • Regeringen indgik sidste efterår en aftale med Goldman Sachs samt pensionsselskaberne ATP og PFA om at investere henholdsvis otte, 2,2 og 0,8 milliarder kroner i DONG Energy.
  • Ifølge aftalen får Goldman Sachs som eneste mindretalsaktionær vetoret på en lang række afgørende beslutninger i DONG Energy, samt på ændringer i selskabets vedtægter og udskiftning i den øverste ledelse i DONG.

>>LÆS ALLE ARTIKLER OM DONG HER