Stop salg af Mjølnerparken!
Sådan lyder opfordringen fra Almen Modstand, beboere i Mjølnerparken og Boligaktionen, der lørdag klokken 14 inviterer til demonstration foran deres hjem på Nørrebro i København.
Vi er på gaden på lørdag for at sige helt klart: Vi er ikke en god investering.
Majken Felle, beboer i Mjølnerparken
– Ifølge Bo-Vita forhandler man lige nu med tre potentielle købere. Måske sidder der en investor og tænker, at de kan gøre en god investering og købe vores boliger i Mjølnerparken, siger Majken Felle til Arbejderen.
Hun er aktiv i Almen Modstand og blandt arrangørerne. Hun bor selv i gård to i Mjølnerparken, som boligselskabet vil sælge til en privat investor.
Vil danne menneskekæde
Beboerne og deres støtter vil danne en menneskekæde, der går gennem de salgstruede hjem i gård to og tre i Mjølnerparken.
– Vores aktion på lørdag er en slags service til en kommende køber. Vi er på gaden på lørdag for at sige helt klart: Vi er ikke en god investering. Vi vil vise, at der bor rigtige mennesker – børn, unge og ældre – i lejlighederne i Mjølnerparken. Vi er ikke investeringsobjekter. Det her handler om mennesker og deres hjem. Vi er mennesker, der vil bo i en god, billig almen bolig, der ikke skal spekuleres i, fortæller Majken Felle.
>> LÆS OGSÅ: "Ghetto" i Slagelse solgt til halv pris af den offentlige vurdering
– Hvis en investor alligevel beslutter sig for at købe Mjølnerparken, så kan de se frem til mange års modstand og juridisk tovtrækkeri, hvor vi vil forsøge at gå hele vejen i det danske og internationale retssystem for at forsvare vores boliger, understreger Majken Felle.
– En privatisering af en stor del af de almene boliger i Mjølnerparken vil betyde endnu færre af de billige boliger, som København har så hårdt brug for. Privatisering af boliger, betyder dyrere boliger for alle i København, siger Erik Storrud fra Boligaktionen til Arbejderen.
Ved demonstrationen vil der være musik og talere ved blandt andet beboerformand i Mjølnerparken Muhammad Aslam og juridisk konsulent i Amnesty Claus Juul, der bakker op om at få afprøvet lovligheden af udsmidningerne ved en domstol.
Blandt talerne er også boligaktivist Per Aabel, der er aktiv i Almen Modstand og Kommunistisk Parti i København.
– Ghettolovens nedrivninger og salg af almene boliger, betyder færre billige boliger. Det vil føre til stigende huslejer og længere ventelister. Især unge arbejdere og studerende vil blive tvunget til at købe dyre ejerlejligheder, advarer Per Aabel, og uddyber:
– Ghettolovene rammer ikke kun den ene million danskere, der i dag bor i almene boliger. Især unge vil blive tvunget ud på det private boligmarked, når der bliver færre almene boliger. De eneste der får noget ud af ghettolovene, er banker og finanskapital, som i forvejen svindler og bedrager for milliarder. De borgerlige partier og Socialdemokratiet og SF skal stilles til ansvar for deres splittende og asociale politik.
Salg sker i denne måned
I februar meldte boligselskabet Bo-Vita, der administrerer Mjølnerparken, ud at de i denne måned forventer, at sælge halvdelen af boligerne i de i alt fire boligkarréer i Mjølnerparken.
Hvis Bo-Vitas salgsplan bliver ført ud i livet skal op mod 228 familier smides ud af deres hjem.
>> LÆS OGSÅ: Mjølnerparkens beboere klar til kamp mod salg
Beboerne i Mjølnerparken måtte læse nyheden om, at halvdelen af Mjølnerparken skal sælges inden udgangen af marts i medierne. Bestyrelsen i Mjølnerparkens boligselskab Bo-Vita, har nemlig i hemmelighed og bag beboernes ryg forhandlet med tre potentielle investorer om et salg.
Først efter at nyheden om salget havde været i medierne afholdt Bo-Vita et såkaldt informationsmøde for de berørte beboere om det kommende salg.
40 beboere tog imod invitationen. På mødet forsøgte beboerne forgæves at få svar fra Bo-Vita på hvor de skal genhuses. Om de kan flytte tilbage til Mjølnerparken, og om de er sikret samme billige husleje og samme størrelse lejlighed i de midlertidige og permanente boliger, de skal flytte til.
Ikke nødvendigt at sælge
Mjølnerparkens beboere har tidligere fremlagt deres egen plan, hvor de viser, hvordan boligområdet kan komme af ghettolisten uden salg og tvangsudsmidninger.
>> LÆS OGSÅ: Mjølnerparken fremlægger sin egen plan
Ved at øge mængden af boliger og ommærke en række almene familieboliger til ungdoms- og ældreboliger, vil beboerne sikre, at andelen af almene familieboliger bliver bragt ned – og samtidig bevare de almene boliger på kommunale hænder i stedet for at sælge dem til private.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278