29 Nov 2023  

KBH: Let skyet, 10 °C

Working Poor i Corona-filmklubben

Lockdown-initiativer

Working Poor i Corona-filmklubben

Siden 18. januar har man kunnet se og debattere film med Corona-filmklubben. Nu er en ny film klar – en spillefilm om mennesker, der har fast arbejde, men ikke kan opretholde en løn, der kan brødføde deres familie.

Næste film i Corona-filmklubben er en spillefilm om mennesker, der udnyttes i underbetalte job.
FOTO: Pixabay
1 af 1

Næste film i Corona-filmklubben er en spillefilm om mennesker, der udnyttes i underbetalte job. Selvom de har fast arbejde, er de ikke ikke i stand til at opretholde en løn, der kan brødføde deres familie.

Filmen stiller skarpt på illegal indvandring og de mennesker, der lever af den. Her skal man passe på med at lægge sig ud med de barske bagmænd.

Det er en film om vores globaliserede tid, båret af en indignation over den måde, samfundet behandler folk, der befinder sig på kanten. Samtidig har filmen også en politisk kritik af magthaverne.

Hovedrollen er et billede af en forknyt kvinde, der ikke vil lade livet knække sig. Hun er en småsvindler, der selv ender med at blive storsvindlet. Hun må herefter erkende, at der er konsekvenser ved de valg hun tager.

Når hverdagen kun giver de mest succesfulde mulighed for at vinde, vil der være mennesker der er til overs. Filmen kaster lys over en samfundsgruppe, ikke mange bekymrer sig om.

Debat på Zoom

Siden 18. januar har man kunnet se og debattere film med Corona-filmklubben. Det har 45 mennesker fra hele landet allerede benyttet sig af.

Du kan se filmen hjemme, når det passer dig, fra din egen corona-sofa. Den 22. april mødes vi online for at debattere filmen. Møderummet på Zoom åbner klokken 19.30 og debatten starter klokken 20.00. 

Her vil Peter Rasmussen, freelance journalist og medlem af Kommunistisk Parti, indlede debatten. Han har sammen med fotograf Søren Zeuth rejst landet rundt med "Working Poor road trip", hvilket gør ham yderst kompetent som oplægsholder. Han er en af dem, der ved rigtigt meget om emnet for månedens film og årsagerne til "working poor".

Sådan bliver du medlem

Vil du være medlem af Vores Kulturs Corona-filmklub, sender du bare en mail til kontakt@vores-kultur.dk, eller en sms til mobil 22 31 63 87. I begge tilfælde skal du oplyse navn, mailadresse, mobil og teksten “corona-filmklub” som emne.

Derved får du link til "månedens film", information om hvordan debatten foregår og et mobilepay nummer til indsættelse af støttebeløb. Medlemskabet er gratis  men vi opfordrer folk til at donere 50 kroner for hver måned, de ønsker at se film. Pengene går ubeskåret til Arbejderens Støttefond.

Deltag i debatten den 22. april. Ønsker du teknisk hjælp til at logge på Zoom eller andet, kan du få det på mobil 22 31 63 87. Her sidder Helge klar fra klokken 19.15

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. mar. 2021 - 17:00   18. mar. 2021 - 17:02

Vores Kultur

bi@arbejderen.dk
Corona-filmklub
  • Kulturgruppen under Kommunistisk Parti, Vores Kultur, har taget initiativ til "Corona-filmklubben".

  • I filmklubben kan du opleve månedens film, når det passer dig, i din egen stue og senere deltage i en virtuel debat om filmen.

  • Du bliver medlem af Corona-filmklubben ved at sende en mail til kontakt@vores-kultur.dk eller ved at sende en sms med teksten "corona-filmklub" og din mailadresse til mobil 22 31 63 87. 

  • Hver måned vil en ny film blive beskrevet i Arbejderen. Titlen på filmen afsløres dog ikke. Den får man først ved at melde sig ind i filmklubben.

  • Medlemskabet er gratis, men vi opfordrer dig til at donere 50 kroner for hver måned, du ønsker at se film. Pengene går ubeskåret til Arbejderens Støttefond. 

  • Filmklubbens medlemmer får et link til "månedens film" og information om, hvordan debatten foregår. Hver måned vil der være en kompetent oplægsholder til  debatten.