05 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Kartoffel – basisføde og delikatesse

Kartoffel – basisføde og delikatesse

Kartoflen er gennem de seneste årtier blevet trængt af for eksempel pasta og ris. Men den er stadig en vigtig ingrediens i danskerne madkultur. Når jeg har gæster, serveret jeg tit en grøn kartoffelsalat, der laves på basis af små nye kartofler.

Jeg dyrker kartofler i et af mine højbede, hvor der er plads til omkring 30 planter. Jeg bruger sorten Friedlænder, der er en tidlig og robust kartoffel.
FOTO: Svend Erik Christensen
1 af 1
Kartoflen er gennem de seneste årtier blevet trængt af for eksempel pasta og ris. Men den er stadig en vigtig ingrediens i danskerne madkultur. Når jeg har gæster, serveret jeg tit en grøn kartoffelsalat, der laves på basis af små nye kartofler.

Desværre!

Du skal abonnere på Arbejderen for at kunne læse denne artikel. Til gengæld er du med til at sikre, at Arbejderen stadig kan levere vigtig journalistik på områder, som ingen andre dækker.

Tegn abonnement og læs artiklen med det samme

Allerede abonnent? Klik her

Abonnementsindhold