20 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

På besøg i en kreativ sandkasse

På besøg i en kreativ sandkasse

Kunstrebellerne og de legesyge indtager det til hverdag så triste Kongens Enghave.

Stemning og fed musik på Trailer Park Festival 2013
FOTO: Tina Leegaard Dyrving
1 af 1

Stemningen er der 100 procent fra første skridt i Trailerpark Festival 2013, den farvestrålende kunst- og musikfestival på Copenhagen Skaterparks normalt så trøstesløse asfalt. Det er en byfestival, hvor den travle og stressede by hersker lige uden for Trailerparks mure, men i skateparken er der et break. Det gør det endnu mere magisk at træde ind i dette kreative pusterum af kunst og god stemning.

Den til hverdag så rå industrigrund er blevet tryllet om til en legeplads for kreative sjæle og kunstrebeller. Neonrør lyser på skikkelser, der sidder henslængt op ad farvefulde installationer med en øl i hånden. Snak og grin smelter sammen med diskomusikken ovre fra teltet, og på pladsen hersker en stemning af sommerlig lethed og festlig stemning.

Platform for den oversete musik

Det var noget med, at navnet til Trailerpark Festival blev til, fordi grundlægger Carla Cammilla Hjort fra kunstformidlergruppen Art Rebels lå i en trailer, da hun grundlagde festivalen. Siden starten i 2007, der var en fest for et par hundrede gæster i et stort rum, er festivalen vokset med umådelig fart. Art Rebels og teamet af ildsjæle har gennem årene præsenteret store internationale og danske navne som Peaches, Toro Y Moi og Trentemøller.

I år kunne man præsentere 40 navne spredt ud over tre dage. De udgør en solid blanding af internationale og danske kunstnere med det til fælles, at de står lige over for deres kunstneriske og kommercielle gennembrud. Festivalen sætter en ære i at finde kunstnere,  som de forudser vil få bred succes, med navne som Sleep Party People, WhoMadeWho, Oh Land og Vinnie Who. Den sidste er blevet Trailerparks husband og spiller hvert år.

Trailerpark Festival 2013 havde samlet et mix af indie, urban og elektro musik med en gruppe af musikere, der tit bliver overset på de store, kommercielle festivaler. På programmet stod blandt andet Turboweekend, When Saints Go Machine, Ukendt Kunstner, Rangleklods, Mø og Vinnie Who, som tilsammen udgør nogle de stærkeste danske navne indenfor disse genrer. Efter live-koncerterne var der et massivt mix af stærke dj’s, der spillede til langt ud på natten og holdt liv i festivalgængernes dans, til solen står op.

En hyldest til København

For arrangørerne Artrebel fylder kunst og musik lige meget. Trailerpark Festival er derfor også bygget op om kunsten. Bogstavelig talt, for det var næsten umuligt ikke at støde ind i en af de mange unikke installationer der var skabt specielt til Trailerpark Festival. Det skaber en helt særlig feeling, at kunsten er en del af område, som publikum gik i.

Lige meget hvor man var som publikum, var der skikkelser der dansede, stod eller sad op af installationerne og blev en del af en kunstudstilling. Baren, hvor der blev solgt mojitos, trailerpark hibiscus og rabarber shots, var smukt dekoreret med lys og forstørrede vandmeloner, der hang over kunderne. Ved kaffebaren var en enorm væg dekoreret malet som en by og som en kærlighedserklæring til København.

Artrebels er en kreativ bevægelse der hjælper danske og internationale kunstnere med at slå rod og danne forretninger med andre kreative mennesker – artister, musikere, designere og kulturelle aktivister. De gør en dyd ud af at invitere alle, der har noget på hjerte, til at være en del af Artrebels. Det gør det ideelt at have en festival, der repræsentere netop de kunstnere der ønsker at være del af et større fællesskab.

Mangfoldighed og kreativ undergrund

Selv om Art Rebels umiddelbart kan virke som en organisation, der kun er tilegnet den kreative klasse, lyser mangfoldigheden ud af foretagendet. Der er ikke nogen, der ikke er fine nok til Artrebels og Trailerpark Festival for den sags skyld. Vær med, tag del og spred budskabet, er udtrykket.

I løbet af de tre dage blev der præsenteret upcoming musik og kunst. Folk nød det. Trailerpark Festival var en sensommerfest hvor folk kunne mødes med deres venner og få nye bekendtskaber i et kreativt miljø. Vejret var i den grad også heldigt og nætterne var lange og lyse. Den rigtige stemning, krydret med den rigtige musik, den rigtige kunst og alle dem der ville tage del i det – sådan kan man bedst beskrive Trailerpark Festival. En hyldest til mangfoldigheden og den kreative undergrund.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. aug. 2013 - 11:54   12. jun. 2014 - 12:46

Festival

Sara Vita Justesen
Anmelder
Bottled in England

Københavnske Bottled in England indtog festivalens Royal Stage fredag nat. Indtog er et rammende ord, for det var præcis den følelse man fik, da drum’n’bass og dubstep duoen gik i gang. Trommeslager August Dyrborg spillede røven ud af bukserne og var et bærende element med sit energiske og dynamiske trommespil.

Imens væltede den anden del af duoen, Daniel Vognstrup, rundt på scenen og gejlede publikum op, dels ved sit keyboard men også ved sin bas. Den vilde stemning smittede lige så stille af på publikum.

Bandet, der sidste år udkom med Architect EP, har gjort sig bemærket på danske festivaler som Distortion, Spot og Roskilde. De to gutter er tydeligvis blevet vant til at stå på scenen, og de præsenterede et imponerende line-up af musikere, der supplerede dem på scenen.

Rapperen, de havde med, trak bestemt ikke ned på energien, og da en violinist trådte ind på scenen med sin elektriske violin, kogte salen nærmest. Der stod i hvert fald både røg og lyn op fra scenen. To kvindelige sangere blev præsenteret i forskellige numre og var hver især med til at give numrene deres eget særpræg.

De meget forskellige stemmer matchede begge fint drum’n’bass duoen og gav koncerten et magisk pust af feminin energi. Da koncerten sluttede, var der fyret op for en god stemning og folk begav sig videre med fornyet energi, klar til at feste natten lang.

Turboweekend

Salen var fyldt til randen med feststemte folk, der alle ventede på Turboweekend. Bandet, der før har spillet på festivalen, blev præsenteret som kongerne af Trailerpark Festival og det lagde fra starten ud med en forrygende energi for at leve op til tilnavnet. Det ene hit efter det andet blev fyret af og publikum blev hurtigt fanget af den energibombe, der blev udløst på scenen.

Silas Bjerregaards kendte stemme var rå og blød på samme tid, og sammen med den elektroniske rock gik det hele op i en højere enhed. På trods af knas med keyboardet, opretholdt bandet deres professionalisme. De viste både nærvær og kom helt ud over scenekanten i samtlige numre.

Der blev spillet en god blanding af numre fra deres tre albums og bandet, der blev dannet i 2006, havde mange numre på repertoiret med kommerciel succes.

De fire fyre har siden dannelsen besøgt både de fleste danske og mange udelandske festivaler. Kendte numre som Something or Nothing og Into You, fik folk til at danse løs og på trods af sveden der løb ned af væggene, var publikum med på at hoppe, da Silas Bjerregaard bad om det.

Da gruppen sluttede, blev de kaldt ind til ekstranummer og startede en rave-lignende fest med først Multiple Voices og derefter en ekstra lang udgave af Just To Get Down. Til sidst var drengene færdig, og folk begav sig våde af sved tilbage til festen udenfor.

Vinnie Who

Vinnie Who inviterede til diskodans lørdag nat med sin 80’er inspirerede elektropop. Hele salen emmede af glad stemning og da bandet gik på, startede de en dansefest på stedet. Gruppen, der efterhånden er kendt som Trailerpark Festivals husband, er gået fra at være upcoming til at få stor kommerciel succes i radioen og til diverse musik priser.

Gudskelov bliver de altså ved med at vende tilbage til Trailerpark og det var der mange, der var utroligt glade for. Det var en passende afslutning at høre Vinnie Who lørdag nat, og i virkeligheden var det slet ikke en afslutning, for var der var linet op til adskillige DJ’s, der skulle rocke hele natten.

Niels Bagge Hansen, bedre kendt som Vinnie Who, åbnede i år Orange Scene på Roskilde, og det var derfor en noget mindre scene bandet var vendt ’hjem’ til. Det så dog stadig ud til at føle sig hjemme og hans særprægede stemme, de smukke korpiger og resten af orkesteret skabte en fest ude på dansegulvet med hits som "Killer Be" og "Remedy". 

Vinnie Who er et 80’er band i aktion, selvfølgelig i en moderne udgave, der har været skyld i den succes, som de fik at føle. Niels Bagges falset gjorde folk glade, og det var en smuk måde at afslutte by-festivalen på. Den åbenhed, nysgerrighed og unikke stemning, der kendetegner festivalen, var i den grad at føle til Vinnie Who - en funky afslutning på Trailerpark Festival 2013.