09 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Kim Madsen får fleksjob efter seks års kamp

Protester har virket

Kim Madsen får fleksjob efter seks års kamp

Formanden for Jobcentrets Ofre fik i dag bevilget fleksjob efter ni arbejdsprøvninger og en række år som syg kontanthjælpsmodtager.

En glad og lettet Kim Madsen modtager diplom og pokal.
FOTO: Aage Christensen
Jobcentrets Ofres kor.
FOTO: Aage Christensen
FOTO: Aage Christensen
FOTO: Aage Christensen
FOTO: Aage Christensen

Efter mange års kamp og ni arbejdsprøvninger bevilgede Københavns Kommune i dag et fleksjob til Kim Madsen, formand for Jobcentrets Ofre.

Kommunen har forhalet Kim Madsens forløb i årevis.
Bitten Vivi Jensen, bisidder

Det var en storsmilende og tydeligt lettet Kim Madsen, der efter en halv times møde med rehabiliteringsteamet i Center for Afklaring og Beskæftigelse i Gammel Vasbygade kom ud til de 150-200 demonstranter, der var mødt frem for at støtte ham.

Ham blev mødt af klapsalver, kampråb og et utal af krammere. Trods isnende kulde og slud var stemningen høj.

– Tusind tak for støtten. Det var ikke lykkedes uden alle jer, der står her, og alle dem, der er for syge, til at være her i dag, sagde Kim Madsen i en kort tale. 

Diplom og pokal

Som tak for hans store indsats i kampen for retfærdighed og retssikkerhed for syge kontanthjælpsmodtagere fik han på vegne af Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne overrakt et diplom og en pokal i form af en gylden megafon, som symbol på hans vedvarende opråb til magthaverne.

Midt i glæden og lettelsen var Kim Madsen også vred.

– For hvorfor er det først nu, at de bevilger mig det fleksjob. På mødet med rehabiliteringsteamet var alle enige om, at min tilstand ikke har forandret sig siden 2012. Min sygdom er stationær, varig og uhelbredelig, og det var den været siden 2012. Så de kunne have givet mig det fleksjob for længe siden, konstaterede Kim Madsen.

>> LÆS OGSÅ: Jobcenter fortsætter overvågning af talsperson

Den kritik er hans bisidder Bitten Vivi Jensen enig i.

– Kommunen har forhalet Kims forløb i årevis og har forsøgt at udvikle en ikke eksisterende arbejdsevne, sagde hun.

Kim Madsen har været sygemeldt siden 2012 på grund af slidgigt i ryg og nakke. I de sidste to år har han haft en arbejdsgiver, en købmand han har været i arbejdsprøvning hos, der er parat til at ansætte ham i fleksjob. 

Endnu er den ugentlige arbejdstid hos købmanden ikke endelig aftalt, men det bliver omkring seks til otte timer. Oveni lønnen vil Kim Madsen få fleksløntilskud, så han vil have mellem 2000 og 3000 mere om måneden end den kontanthjælp, han har måtte klare sig for i årevis.

Kampen fortsætter

Kim Madsen er ikke i tvivl om, at det er de mange protester, der er årsag til, at han endelig får sit fleksjob. Han understreger samtidig, at han fortsætter sin indsats i Jobcentrets Ofre.

– Nu hvor jeg ikke skal slås længere for min egen sag, kan jeg bedre være med til at støtte andre og kæmpe deres sag. Der er mange, der har det langt værre end mig.

Betydningen af de reformramtes mange protester blev understeget i rækken af talere på demonstrationen. 

Vi kan ikke skabe ændringer alene gennem den parlamentariske kamp, konstaterede Gyda Heding, medlem af Beskæftigelsesudvalget i Københavns Kommune for Enhedslisten. 

– Bare vi foreslår den mindste ændring, bliver det nedstemt af et borgerligt flertal sammen med Socialdemokratiet. Men det er da lykkedes at få rykket lidt på tildelingen af førtidspensioner og fleksjob i København. Og det er takket være jeres protester, sagde Gyda Heding.

>> LÆS OGSÅ: København giver langt færre førtidspension end andre kommuner

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. nov. 2018 - 11:49   28. nov. 2018 - 13:19

Velfærd

ur@arbejderen.dk
Jobcentrets Ofre
  • Facebookgruppen Jobcentrets Ofre blev startet i 2014 i frustration over den behandling, syge kontanthjælpsmodtagere bliver udsat for på jobcentrene. I dag har gruppen over 15.000 medlemmer.
  • I 2016 blev Jobcentrets Ofre til en egentlig forening. 
  • Igennem de seneste år har Jobcentrets Ofre gennemført en lang række demonstrationer rundt omkring i landet i protest mod forholdene på jobcentre, der anklages for en langsommelig og ulovlig sagsbehandling.