Skab almene ungdomsbofællesskaber i Mjølnerparken – i stedet for at sælge boligerne til private spekulanter.
Sådan lyder opfordringen fra Studenterrådet på Københavns Universitet, der har søsat en underskriftsindsamling.
Vi vil vise politikerne, at unge vil bo i bofællesskaber og på den måde undgå unødvendigt salg af et allerede begrænset antal almene boliger.
Mike Gudbergsen, forperson for Studenterrådet på Københavns Universitet
– Boligmanglen i København blandt studerende er et akut problem. I morgen skal Borgerrepræsentationen tage stilling til, hvad der skal ske med 228 almene boliger i Mjølnerparken som konsekvens af Folketingets ghettopakke, siger forperson for Studenterrådet på Københavns Universitet, Mike Gudbergsen til Arbejderen.
Bofællesskab
Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget har lagt op til, at boligerne skal sælges til private investorer. Men sådan behøver det ikke at være, understreger de unge studerende.
– Almene familieboliger kan nemt og billigt ommærkes til bofællesskaber for unge eller ældre og stadig leve op til ghettoplanen. Argumentet imod at gøre dette er, at unge ikke vil bo i bofællesskaber i Mjølnerparken. Det undrer os. Når vi snakker med vores medstuderende, er mange positive overfor at bo i bofællesskab, forklarer Mike Gudbergsen.
– Derfor har vi indsamlet over 600 underskrifter fra unge, der gerne vil bo i bofællesskab i Mjølnerparken, fordi vi gerne vil vise politikerne i Borgerrepræsentationen, at unge vil bo i bofællesskaber og på den måde undgå unødvendigt salg af et allerede begrænset antal almene boliger.
"Hårde ghettoer"
Mjølnerparken er sat på regeringens liste over såkaldte "hårde ghettoer" og skal skære sine almene familieboliger ned til 40 procent af samtlige boliger inden år 2030.
De unge afleverer underskrifterne til overborgmester Frank Jensen i morgen, hvor Borgerrepræsentationen ventes at vedtage planen, der betyder, at Mjølnerparken skal sælge halvdelen af sine almene familieboliger.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278